vrijdag, januari 27, 2012

Sigarenkistje deel 2 - meer herinneringen

Nog meer oude herinneringen komen tervoorschijn uit het sigarenkistje. Hier bovenop het envelopje met de plaatjes van de nonvlinder. Ze staan al in het item hieronder.

Op de volgende foto kijken m'n moeder en oudste broer over de rand van het kistje. De foto dateert uit WO I en op de volgende foto schiet m'n vader raak! Een foto van voor de Eerste Wereldoorlog denk ik!

Dan de foto met de twee verpleegsters. De bovenste is m'n tante Marie, een zusje van m'n vader, en ze verliet het Brabantse land om te gaan werken in een ziekenhuis/verzorgingshuis in Amsterdam. Dat huis werd in de oorlog gebombardeerd en dat maakte een einde aan het veel te korte leven van tante Marie. Ikzelf en meerdere nichtjes, die na de oorlog werden geboren werden naar haar vernoemd: Maria Johanna!

De ogen die over de verpleegsters heen kijken zijn die van wielrenner Wim van Est, te zien op de onderste foto. Hij was de eerste Nederlandse wielrenner die in de Tour de France de gele trui droeg als leider van het algemeen klassement. M'n vader was gek van wielrennen en volgde alles nauwgelet. Vandaar denk ik die kaart in het kistje!


De ogen die over de verpleegsters heen kijken zijn die van wielrenner Wim van Est, te zien op de onderste foto. Hij was de eerste Nederlandse wielrenner die in de Tour de France de gele trui droeg als leider van het algemeen klassement. M'n vader was gek van wielrennen en volgde alles nauwgelet. Vandaar denk ik die kaart in het kistje!Groetjes en tot gauw!

Geen opmerkingen: