dinsdag, januari 24, 2012

Mysteriequilt Yoko Saito in Quiltmania

In de nieuwste uitgave van Quiltmania (nr. 87 - jan/feb 2012), mijn favoriete tijdschrift op dit gebied, staat het eerste blok van een Mysteriequilt van Yoko Saito. Al heel wat boeken van Yoko staan in m'n boekenkast, maar nog nooit maakte ik er een quilt uit. Wel wat kleine dingen uit Les Lecon de Patchwork 1, 2 en 3 van Yoko.

Blok 1 wil ik in elk geval gaan maken, al was het alleen al vanwege Linus, het hondje van Yoko, dat voor het huis zit. In veel boeken van Yoko komt hij op de proppen en hij doet me altijd denken aan onze eigen Jack Russell (inmiddels niet meer in ons midden).

Groetjes en tot gauw!

p.s. als je hier klikt kom je op de site van Quiltmania en daar vindt je een video tutorial over dit blok en hoe te appliqueren met een lijmstift.


1 opmerking:

Dutchie zei

Probeerde via Quiltmania de stof voor het blok te bestellen in Japan op de site van Yoko Saito. De stof kost 1.800 Yen en de verzendkosten zijn ongeveer 5.000 Yen. In totaal vertaald naar onze euro komt dat neer op ongeer 59 euro en nog wat en dat vind ik toch een beetje te duur voor 1 blok. Jammer hoor van die hoge verzendkosten :(