woensdag, mei 23, 2012

Sandwich

Vrijdag ga ik naar een quiltvriendin om een sandwich te maken van de seizoenenquilt. Wordt wel tijd voor die sandwich want in het boek Material Obsession II staat het patroon en voorin de datum waarop ik het boek kreeg.1 Juli 2009! Het streven is nu de quilt ongeveer einde campingseizoen 2012 helemaal af te hebben. Of dat gaat lukken???? We zullen zien, maar in ieder geval gaat er iets gebeuren!
On friday I'm gonna visit a friend and together we will sandwich the top of my seasons quilt. Started with the quilt in july 2009 as i got the book: Material Obsession II with the pattern (by Sarah Fielke) of the quilt. Time to get it finished this summer!

Groetjes en tot gauw - See you soon!

2 opmerkingen:

Heleni zei

Hallo Dutchie,
Bedankt voor je leuke reactie.
Het werk van Yoko vind ik ook prachtig. Zou alles wel willen maken, maarja, dat gaat nou eenmaal niet.
De filmpjes van het maken van de blokken vind ik helemaal niet handig. Het lijkt veel ingewikkelder dan het eigenlijk is. Ik appliqueer al jaren en doe het 'gewoon' op mijn wijze. Zo borduur ik eerst alle delen en dan pas appliqueer ik alles op het blok. Ik gebruik voor het hele quilt iets grover geweven stoffen. Dat geeft een mooi sfeertje. De kleinste delen, zoals dieren, blaadjes enz. gebruik ik de gewone patchworkstoffen
Het is een heerlijk werk en kan bijna niet wachten voor het volgende deel.
Gelukkig heb ik veel onder handen dus ik ben nog lang niet werkloos.
Veel plezier met het maken van je blokken.

groet, Heleni

Riet Kamstra zei

Dank je wel Heleni, en meteen haal ik uit je woorden weer een paar handige tips: alles eerst borduren en gewone patchworkstof gebruiken voor de kleinere deeltjes!
Zelf ben ik nog niet zo heel handig met het appliqueren van de geweven stoffen, maar het gaat steeds beter! En ik ga vaak bij je kijken, want je blogposten zijn heel leerzaam voor mij!

Groetjes,
Riet (aka Dutchie)