vrijdag, november 25, 2011

Pakketje Kertballen breien van Funky Tyger

Het pakketje van Funky Tyger om kerstballen te breien is gistermiddag aangekomen. Natuurlijk kon ik het niet laten en heb al een beginnetje gemaakt met de eerste kerstbal.
De wikkel om de bollen wol is voorzien van een plaatje met een aantal kerstballen, gebreid door Arne en Carlos en op het bijgeleverde patroontje staat een mooie ster, te zien op de tweede foto. Weet nog niet of ik die ga inbreien of opmazen. Daar kan ik nog even over nadenken, want ik ga eerst de tweede sok afmaken :)



Het worden wel luxe kerstballen want ze worden gebreid van REN NY ULL, Fins voor zuiver scheerwol (denk ik) en ik stak m'n neus even in die bol en ........ je ruikt het schaap :) Ook de bijgeleverde vulling voor de kerstballen is van schapenwol!


Een pakketje dus vol mooie natuurlijke producten!







maandag, november 21, 2011

Mini-engel voor de Kerst


Deze Mini-engel voor de Kerst komt ook weer uit de Tilda winterserie 2011. Heb ook nog stof voor een 2e engeltje.

En 3 x raden waar ze aanhangt!!! Jawel, aan de 'slinger' van Ikea, die je verderop hier op de blog ook nog tegenkomt. Zo'n handig ding om je zelfgemaakte spulletjes aan te hangen!

YRSNÖ Decoratie, houder, zilverkleurig € 7.99 / st. bij Ikea op de Kerst afdeling



zondag, november 20, 2011

Sokken breien

Door het kerstballen breien kwam anderhalve sok ook weer tevoorschijn. Zojuist de hiel gebreid en dat is altijd het lastigste klusje. Als we straks in het voorjaar weer in ons caravannetje zitten ben ik er heel blij mee. Zelfgebreide sokken vind ik echt prettig om te dragen. Geen strakke boorden en lekkere zachte soepele wol aan je voeten! Nu nog wel afmaken natuurlijk, want stel je voor dat we een ijskoude winter krijgen........dan komen ze ook goed van pas! Dit kleurtje is echt lekker onder een spijkerbroek :)


En nu maar wachten op het kerstballen-brei-pakketje. Misschien goed dat het er nog niet is, kan ik eerst de sokken afmaken ;)


zaterdag, november 19, 2011

Cappuchino Cupcakes

Nog steeds allerlei soorten cupakes aan het uitproberen. Deze cappuchino cupcakes smaken goed, maar we gaan nog eens op zoek naar nieuwe recepten. De ene cupcake heeft per ongeluk een beetje veel cacao op de top, omdat het zeefje uitschoot ;)

Deze komen uit een kant en klare verpakking van AH. We blijven zoeken naar lekkere recepten voor cupcakes!


Heb maar eens de ook zelfgemaakte cupcake-engel (uit de Tilda boeken) naast de cupcakes gezet om te laten zien hoe dik je wordt als je er teveel eet :) Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!!



L1110110


vrijdag, november 18, 2011

Seizoenenquilt

Een echt meer jaren project, deze quilt, waarvan de blokken nog los op de vloer in de voortent liggen op de eerste foto. Op de tweede foto ligt de quilttop op het gras naast de voortent.
Het is een ontwerp van Sarah Fielke uit het boek Material Obsession II en in de zomer van 2009 ben ik ermee begonnen. Afgelopen zomer de top dus helemaal klaar. En nu......ligt de top te wachten om verder afgemaakt te worden. Het quilten wil ik met de hand gaan doen met perle cotton nr. 8, zoals bij het patroon staat beschreven. Werk aan de winkel dus nog!






L1100331


Kerstballen breien

Een hit onder de breiende, hakende, quiltende handwerkers: "Kerstballen breien". En natuurlijk kon ik niet achterblijven en wilde het ook wel uitproberen. Het boek is razend populair,
maar voorlopig heb ik eerst een pakketje besteld in de webshop van Funky Tyger in Meedhuizen. Daar zit wol in 3 kleuren in, breipennen en een patroontje om een kerstbal te breien. Op dat pakketje zit ik nu te wachten.

Maar....., ongeduldig als ik ben ging ik een beetje googelen en kwam terecht bij Drops Design, Garnstudio.com en daar vond ik een gratis patroon om een kerstbal te breien. Een restje wol had ik nog liggen en breinaalden om sokken te breien (wat ik regelmatig doe) waren er ook. Meteen aan 't breien geslagen en hieronder op de foto's het resultaat. Moet er wel even bij vertellen dat de rode steken erop gemaasd zijn met DMC, want ik had geen rode wol. Toch nog best een leuke bal geworden en nu dus maar wachten tot de post langs komt met het pakketje van Funky Tyger webshop.




De verzameling kerst-attributen voor Kerst 2011 begint al aardig te groeien :)

Arne en Carlos, de 2 Noorse jongens die deze rage ontketenden waren ook op bezoek in de TV studio bij Paul de Leeuw, dus dat was goed voor de promotie van hun boek: Kerstballen Breien.
Er zijn inmiddels ook al acties gestart om kerstballen te breien voor het goede doel!


donderdag, november 17, 2011

Chocolade cupcakes - bijna om op te eten ;)


Niet met de mixer en in de oven geproduceerd maar met de hand en de naaimachine. Chocolade cupcakes heb ik ze maar genoemd en het patroontje staat in het boek Tilda's Winterwonderland van Tone Finnanger, daar heten ze Muffins.


Dollquilt van restjes tildastoffen


Dollquilt, gemaakt van restjes tildastoffen. De vierkantjes zijn 3 x 3 cm. Staat al eerder hier op de blog op foto's, maar meestal gedeeltelijk.
Hier het hele poppenquiltje, waar alleen de bies nog omheen moet. Het leuke van de tildastoffen vind ik dat je kunt mixen dat het een lieve lust is en bij elkaar toch een geheel ontstaat dat op elkaar is afgestemd.


Nog een kerstkaart gemaakt met Tilda scrapbookpaper





Wat ben ik blij met al die vellen scrapbookpapier van Tilda, die ik afgelopen zomer heb gekocht bij Kikidoe.nl. Nee, niet in de webshop, maar in de superleuke showroom in Noordwolde, waar van alles is te vinden van en over Tilda. Boeken, stofjes, scrapbookpapier enz. enz.
Zal nu niet direct alle te versturen kerstkaarten zelf gaan maken, maar zo af en toe een kaart, .......... JA!!!!! :) 't Is leuk werken met dat mooie papier. Aan het rood/witte touwtje, dat je op de onderste twee foto's ziet, hangt een labeltje met een persoonlijk tekstje.
(het model van de kaart en de vouwwijze zag ik op de blog van Kikidoe)


maandag, november 14, 2011

Chocolade cupcakes met frambozen topping


Gistermiddag samen met Petra cupcakes gebakken. Na het openen van de doos met alle kant en klare artikelen (van AH) vonden we zes papieren vormpjes. Hoe we op het idee kwamen dat er 12 in de doos hoorden te zitten, daar zijn we nog steeds niet achter. We zetten dus 12 vormpjes op het bakblik en gaan aan de slag. Als ze in de oven staan rijzen ze wel maar de vormpjes komen niet helemaal vol en we komen erachter dat we eigenlijk alleen die zes vormpjes uit de verpakking hadden moeten gebruiken. Nou ja, kleine cupcakjes smaken ook wel. Tot besluit de frambozentopping gemaakt van de poeder, waaraan boter moest worden toegevoegd. Toen nog de witte chocolade sprinkles erop en toen zag het er toch nog wel leuk uit!

Volgende keer gaan we cake bakken! Maar niet meer zo'n kant en klare bedoening, gewoon het recept van opa, die de lekkerste cake kon bakken!


zaterdag, november 12, 2011

Rekje voor lintjes van Tilda, touw en andere lintjes

Een soortgelijk rekje staat in het nieuwste winterboekje van Tilda (waar dat leukje huisje op de omslag staat). Heb het nagemaakt met restjes hout en een latje dat we nog in huis hadden. Niet moeilijk om na te maken. Het moeilijkst was het om de openingen in te zagen waar de stokjes in hangen. Mooi overzicht nu van de lintjes en gemakkelijk een stukje af te rollen dat ik nodig heb voor het een of ander! :)

De twee hondjes zijn onze Jack Russell Terrier Tootsie en Yorkshire Terrier Pascal (dat is eigelijk een kerstkaart, maar leek sprekend op onze Pascal). We hebben alleen nog foto's.

Het engeltje, dat aan het rekje hangt, staat ook in het nieuwe winterboekje Tildas Julewerksted


Kake-engel uit het boek Tilda's Atelier van Tone Finnanger

Deze gezellige dikzak, noem het maar een cupcake engel, staat in het boek Tilda's Atelier. Zoals eerder te lezen hier op de blog heb ik de Noorse uitgave. In 't Nederlands is het boek nu ook uit en heet het Tilda's Dreams (dacht ik). De mintgroene wolvilt had ik nog over van de winterjas van de Herfst Engel (die nog in de maak is, alleen de jas is klaar). Het lintje met de vogeltjes heb ik een plooitje ingelegd vanwege 't ontzettende gevulde lijf. En dat plooitje irriteert me nu een beetje, maar de engel uitkleden en opnieuw doen lijkt me onbegonnen werk, dus laat ik 't maar zo.

Komt ook nog een foto van een lintjesrek uit het nieuwste winterboek van Tilda.

L1110043.JPG

vrijdag, november 11, 2011

Kerstkaart gemaakt van Tilda scrapbook papier

Kan wel zien dat ik nog geen expert ben in kaarten maken. Die sneeuwpop had wel iets netter uitgeknipt kunnen worden. Als je het lintje losmaakt en de kaart opendoet wordt het een doosje en in dat doosje kun je dan wat leuke (platte) dingen stoppen en een kaartje met een kerstgroet of andere tekst. Je kunt het doosje ook rechtop zetten als het open is. Hieronder nog wat foto's. Wel voor herhaling vatbaar.
Het voorbeeld zag ik op een filmpje bij YouTube. Zal het adres nog eens opzoeken en hierbij plaatsen. Op het filmpje wordt een speciaal apparaat gebruikt om iets dergelijks te maken, maar ik heb het gedaan met m'n quiltlinealen en snijmat, en het vouwbeentje van Clover. Goed te doen als je de maten gebruikt in het filmpje (inches).
Klik HIER om het filmpje te bekijken


L1110098.JPG

Tot de volgende keer :)

Kerst komt eraan


Kerst komt eraan en de voorbereidingen zijn begonnen. Kerstman komt uit het kerstboekje van vorig jaar van Tilda (Tone Finnanger) en is bijna klaar, de strikjes moeten nog op de jas.

Het paard komt weer uit een ander Tilda boek. Heb het helemaal van rode stofjes en lintjes gemaakt, ook voor komende Kerstdagen dus. Ook nog wat dingen van papier, zoals de doosjes voor snoep o.i.d. De puntzakjes rechts op de foto zijn van stof gemaakt, links van Tilda papier.

Van Ikea komt de slinger van ijzerdraad om spulletjes aan te hangen. De papieren vogeltjes met 'geplooide' vleugels zijn ook van Ikea. Grote harten met lintjes en bandjes van Tilda zelf gemaakt en de zilveren kerstattributen komen van de Action.

Als laatste het mini-quitlje, gemaakt van scraps van Tilda-stof. Alle Tilda stoffen en scrapbookpapier komen van Kikidoe.nl, niet alleen webwinkel, maar ook een mooie showroom in Noordwolde (Friesland).

Dit was dus een combinatie van Quilten en knutselen en dat bevalt me heel goed :)

De baard van Santa

Vond ik een lastig klusje, die baard van de kerstman. Uiteindelijk heb ik eerst een draad genomen en daar de witte wol omheen gelegd, aan de zijkanten wat korter dan in het midden en toen de draad om het hoofd gebonden en aan de achterkant vastgeknoopt. Vervolgens met wit garen en kleine steekjes aan het hoofd vastgenaaid, daar waar de draad zat. Lastig uit te leggen eigenlijk. Er zijn waarschijnlijk makkelijkere manieren ;)

En hoe kon ik zo dom zijn de lichaamsdelen aan elkaar te stikken met ROOD garen :(

L1110048.JPG

Dala Paard voor de kerst

Dala paard. Gemaakt van Tilda stofjes en lintjes.

Ben het zelf nog niet helemaal eens met de bruine manen, dus dat verandert misschien nog voordat het Kerst is.

Santa with drum en Dala paard

Officieel staat op de doos Santa with drum, maar op de voorkant van het Tilda boek staan twee kerstmannen, 1 met trommel en 1 met schaatsjes om de nek. Een kerstman vond ik wel genoeg maar ik maakte wel de trommel EN de schaatsjes. Het tafeltje waar de trommel op staat is eigenlijk een cupcake standaardje. Heb het wit geverfd en bekleed met Tilda papier.

Kan maar niet genoeg krijgen van al dat geknutsel ;)

L1110074.JPG